X

На Покрови освятили заробітчанську капличку

У селі Дворище Козівського району на свято Покрови Пресвятої Богородиці освятили новозбудовану капличку.

Село невелике, храму там донині не було, людям до церкви в сусіднє селі Ішків доводилося долати більше двох кілометрів.

На свято до Дворища приїхало чимало гостей, освячував капличку єпарх Тернопільсько-Зборівський Владика Василій Семенюк, присутніми на освячені були й меценати, – Наталія та Сергій Шимкови, які допомогли збудувати святиню.

Село Дворище Козівського району хоч невеличке, близько двадцяти восьми дворів, але дуже дружнє, кажуть мешканці. Збудувати капличку в селі люди мріяли вже близько десяти років. До найближчого храму в сусідньому Ішкові більше двох кілометрів. Долати таку відстань людям похилого віку важко. Відтак, цього року капличку почали будувати.

Ідея збудувати капличку в селі Дворище Козівського району в Наталії та Сергія Шимкових виникла, коли вони перебували у Фатімі в Португалії. Зараз подружжя живе в Іспанії, але як Наталія, так і Сергій не забувають про місця, де пройшло їх дитинство. А капличку у Дворищі меценати збудували на власному подвір’ї.

– Ідея в нас виникла, коли ми були в Португалії, в Фатімі, коли побачили Богородицю, зразу з того момента виникла ідея про капличку. Купили дві таких Богородиці, одну маємо вдома, одну тут, привезли сюди, два роки вона стояла в церкві в селі. В цьому маленькому селі більше так місця немає, де можна було б поставити таку велику капличку. Тому обрали своє подвір’я, – розповіла Наталія Шимків.

Не випадковий і день освячення каплички – свято Покрови Пресвятої Богородиці. Мешканці села Дворище переконані за щиру молитву, Матір Божа оберігатиме їх та покриватиме Своїм омофором.

Освятив капличку в селі Дворище Козівського району єпарх Тернопільсько-Зборівський, Владика Василій Семенюк, – повідомляє TV-4.

Дмитро Мельникович: Журналіст.