X

Медичного і педагогічного університетів Тернополя немає у топ-100 вузів України!

Днями авторитетна газета “Дзеркало тижня” опублікувала рейтинг 200 найкращих вузів держави. При визначенні місця у рейтингу враховувався рівень викладачів, якість навчання та міжнародне визнання навчального закладу. Наші місцеві вузи отримали неоднозначні оцінки.

Приміром, традиційно найвище серед тернопільських вузів місце посів Технічний університет імені Пулюя. Зусилля його керівництва та колективу високо оцінюють кілька останніх років. Тож, тернопільські “технарі” завоювали 29-ту позицію. Серед вишів Західної України ТНТУ взагалі треті!

Непогана 37-ма позиція дісталася Національному економічному університету. Укладачі рейтингу серед показників оцінювання відзначили високу якість навчання студентів.

У своєму регіоні наші ТНТУ та ТНЕУ конкурують лише з авторитетними львівськими університетами. Сусідні обласні центри не можуть похвалитися такими високими позиціями своїх навчальних закладів.

Та не такі добрі справи у тернопільських ескулапів та педагогів. Установи академіків Кравця та Ковальчука не потрапили навіть у першу сотню українських вишів. І якщо для ТНПУ імені Гнатюка це, на жаль, звична ситуація, то низький рейтинг ТДМУ імені Горбачевськго при такому фінансуванні та амбіціях керівництва це – провал! Найгірше те, що пан Ковальчук програв конкуренцію медичним вузам, які розташовані неподалік від Тернополя – Івано-Франківському та Чернівецькому. Обидва розмістилися значно вище в топ-200 українських вишів.

Попри деяку суб’єктивність оцінок, рейтинг відображає реальну картину з вищою освітою в Україна, тож може допомогти абітурієнтам та їхнім батькам визначитися з місцем майбутнього навчання.

На фото: Іноземні та українські студенти ТДМА активно виступають в самодіяльності

Дмитро Мельникович: Журналіст.