X

Матір «залікувала» немовля до смерті

За своє двомісячне життя Дмитро С. нічого доброго, окрім сліз, не побачив, не почув ласкавого слова, не відчув ніжності від найрідніших людей на землі. Може, це й дискримінація щодо певної нації, але вже не вперше правоохоронні органи порушують кримінальні справи проти горе-матерів – циганок.

Материнство не стало для 18-річної Олени С., уродженки Закарпаття, святковою подією, швидше – тягарем. Щоправда, невдовзі розвесела молодиця зрозуміла, що може використовувати синочка для власного збагачення, простіше кажучи, якщо з немовлям на руках виходити жебракувати, жалісливі перехожі починають подавати щедріше. Горе-матуся просто використовувала дитину, виходила з нею жебракувати, незважаючи на осінній дощ і ранні морози. Варто сказати, що дитина народилась у середині жовтня минулого року. Замість тепла та затишку малий з ранку до вечора плакав у матері на руках під дзвін монет у мисці для пожертв. Годувати сина жінка починала не коли той зголоднів, а у так звані «години пік», коли люди йшли на роботу чи поверталися додому. Не секрет: жінкам з дітьми, у просторіччі відомим, як «жебрацькі мадонни», завжди подають більш охоче.

Чи варто казати, що й так не вельми здорове дитя невдовзі захворіло. Марно сподіватись, що жахливі хрипи та кашель розчулять матір. Лише через тиждень, коли дитина почала «горіти», Олена звернулась до лікарів. На той час у немовляти застуда перейшла у двостороннє запалення легень, що  невдовзі призвело до смерті.

І знову ж таки гірка втрата не витиснула з молодиці жодної сльози. Насправді жінка злякалась, лише коли прокуратура Тернополя порушили проти неї карну справу за злісне невиконання батьківських обов’язків по догляду за дитиною (ст. 166 Кримінального кодексу України; стаття передбачає обмеження або навіть позбавлення волі строком від 2 до  5 років), повідомила заступник прокурора Тернополя Галина Зарівна. Незабаром горе-матір стане перед судом.

Це вже третя кримінальна справа, порушена з початку цього року прокуратурою Тернополя проти несумлінних батьків або усиновлювачів через насильство над маленькими дітьми, повідомляє газета «Номер один».

Дмитро Мельникович: Журналіст.