X

КРУ до ювілею Збаража знайшло порушень на півмільйона гривень

Контрольно-ревізійним відділом в Збаразькому районі протягом поточного року проведено ревізії на шести підприємствах, установах та організаціях, в тому числі завершено три ревізії місцевих бюджетів.

.

Про це повідомляє Народне слово.

Фінансові порушення встановлено в усіх установах і організаціях.

Загальна сума виявлених фінансових порушень та недоліків склала 526,28 тис.грн., з них фінансових порушень, що призвели до втрат, виявлено на загальну суму 480,84 тис. гривень. Сума виявлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів з розрахунку на один обревізований об»єкт, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зросла на 7, 14 тис. грн. та склала понад 80 тис. гривень.

В усіх перевірених установах виявлено порушення, пов»язані з нарахуванням заробітної плати. Таких порушень встановлено на суму 311,02 тис. гривень.

Порушення, пов’язані з покриттям витрат спеціального фонду кошторису за рахунок коштів загального фонду на суму 38,82 тис. грн., а 16,48 тис. гривень зайво сплачено за неспожиті комунальні платежі.

Незважаючи на те, що сільські бюджети є дотаційними, через не вжиття заходів щодо поступлення плати за землю та плати за оренду майна, ними недоотримано більше 25 тис. гривень.

Упродовж звітного періоду в цілому відділом забезпечено відшкодування і поновлення незаконних, нецільових витрат та недостач на суму 365,44тис.гривень. Порушення, що не призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів усунуто в повному обсязі.

За порушення законодавства з фінансових питань 28 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності та трьох до дисциплінарної.

За результатами контрольних заходів, до порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано десять фінансових санкцій. На розгляд правоохоронних органів передано три матеріали ревізій.

Для забезпечення повного відшкодування винними особами завданих збитків відділом перед об’єктами контролю ініційовано заявлення п’яти позовів.

Дмитро Мельникович: Журналіст.