X

Колишня соратниця Яценюка отримала “жирну” посаду

В тернопільській дирекції “Укрпошти” віднедавна новий керівник. Призначеного за квотою комуністів Василя Юрчишина змінила Любов Гринчишин.

До призначення на посаду пані  Люба очолювала те, що залишилось з колись потужної філії “Укрсоцбанку”. Важко судити, як за багато років управління професійні здібності Гринчишин вплинули на пониження статусу тернопільської філії до підрозділу хмельницького відділення. Однак після того, як “Укрсоцбанк” поглинув “Альфа-банк”, схоже, пані Любі було нікуди проявляти свої менеджерські здібності.

Але, очевидно, не пропала даремно її призабута політична кар’єра. На зорі другої декади 2000-х років Люба Гринчишин волею обставин була першим керівником політичного проекту “Фронт змін” Арсенія Яценюка. Навіть був момент, коли змагалася за вплив на організацію з Романом Заставним. Конкуренцію цю родина Гринчишин програла. Але київські зв’язки, напевно, залишилися. За часів прем’єрства Яценюка чоловік пані Люби – Петро Гринчишин очолив обласне казначейство. Тепер дуже “жирну” посаду отримала й пані Люба.

Залишається сподіватися, що безцінний досвід, отриманий в банківській сфері, та “космічна” за теперішніми розцінками зарплата допоможуть їй реформувати тернопільську дирекцію “Укрпошти”.

Дмитро Мельникович: Журналіст.