Аграрії краю завершують збирати цукрові буряки. У посиленому режимі працює чотири цукрових заводи: Козівський, Збаразький, Хоростківський і Чортківський. Сезон цукроваріння триватиме, поки не зберуть весь урожай.
«Цьогорічна урожайність цукрових буряків – в середньому 50 тонн з гектара. Наразі працює чотири заводи, вони перероблятимуть цукор до кінця листопада. За попередніми прогнозами, планується виробити понад 200 тисяч тонн цукру. Це повністю забезпечить потреби Тернопільщини, а також буде можливість продавати цукор в інші області і країни», – відзначив в. о. директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Володимир Стахів.
Аграрії краю обіцяють зниження ціни на цукор. За їхніми прогнозами, дешевшого цукру слід чекати на початку наступного місяця, коли піде в реалізацію солодкий продукт з нового врожаю.
Софія Романська