X

Хоптян зізнався, що робив під час скандального ДТП

Голова Тернопільської облдержадміністрації зізнався, що аварія, котра сталася за участю губернаторського авто 31 грудня минулого року, вдарила по його іміджу. Однак кожна людина, за його словами, розуміє це по-своєму.

– Коли я побачив, що щось воно не те робиться, коли перший про це почав говорити сайт «За Збручем» і коли про це почав говорити депутат Деревляний, не маючи на те ніяких підстав, я вимушений був звернутися до силових структур і застосувати радіорозвідку. А вона якраз показує, хто в цей час і де був, – поділився Валентин Хоптян.

На момент скоєння аварії губернатор прямував до Києва і знаходився за 200 кілометрів від місця ДТП. А про ситуацію, котра трапилась на дорозі, його постійно інформував вже колишній начальник обласної міліції Федір Бортняк.

– Один раз, другий раз. Потім я телефонував Паку (на той час начальник ДАІ Тернопільської області – прим. авт.). Питав, чи він живий. Він казав, що не винен, але добре, що живий. І зрештою, коли я їхав до Києва, я зупинявся на двох автозаправках, де ми пили каву, на іншій купляли подарунки внучці на Новий рік. А на кожній серйозній АЗС ведеться відео спостереження. Якби три-чотири дні, то можна було б побачити. А хтось так старався і думав, що здобуде собі на цьому політичний імідж, – вважає керівник області.

Крім того, як зауважив Валентин Хоптян, він не мав права нічого говорити до завершення слідства. Тим більше, що не бачив цієї аварії на власні очі. А ось силові структури, на думку губернатора, в цьому питанні вчинили не так, як повинні були.

Заради справедливості зазначимо, що першим повідомив про цю резонансну подію не “За Збручем” а сайт Інфорпростір.

Дмитро Мельникович: Журналіст.