X

Годувальник ДАІшників – “Візир” повертається на дороги

Рядові даішники з дня на день чекають масового повернення вимірювачів швидкості TruеCam, яких водії прозвали «годувальниками інспекторів». Нагадаємо, три місяці тому «Візири-2» прибрали з доріг, після того як прокуратура виявила, що він не сертифікований, а значить на основі його показів не могли виписувати штрафи.

.

«Цей прилад створений за допомогою NASA, він зручний тим, що є функції і фото, і відео, відрізняється зручністю в експлуатації. Порушників, які перевищують швидкість, він обчислює за допомогою лазерного променя, після чого автомобіль зупиняємо і складаємо протокол. Лихачів з його допомогою можна виявити в два-три рази більше, ніж на будь-який інший », – розповіли нам рядові інспектори. В Управлінні ДАІ МВС України інформацію про повернення приладів на дороги нам підтвердили. «З минулої суботи у нас з’явилося право використовувати ці прилади для контролю швидкості, – розповів нам заступник начальника ДАІ України Володимир Рєзніков. – Ми отримали необхідні висновки державної спеціальної служби технічного захисту інформації. Тобто ті документи, які вимагала генпрокуратура в своєму розпорядженні. Ми вже почали використовувати ці прилади, наприклад, у Києві. Поступово будемо оснащувати ними регіональні ДАІ. В наявності у нас зараз є 137 таких приладів ». Пристрій, до речі, недешева забавка – 90 тис. грн.

Водії кажуть, що головний мінус приладу – він може зафіксувати швидкість одного автомобіля-порушника, а звинуватити в порушенні можуть іншого. «Вже є десятки водіїв незадоволених висновками цих приладів, вони планують судитися. Я теж сумніваюся в об’єктивності даних TrueCam », – розповів юрист і водій Олексій Святогор, пише Сєгодня.

Дмитро Мельникович: Журналіст.