X

Дружина Надала продала саморобних іграшок на 14 тисяч гривень

У Тернополі відбувся благодійний аукціон «Відкриваємо серця». За зібрані кошти придбають біохімічний аналізатор крові для онкохворих дітей. На продаж виставили вироби, зроблені відомими жінками нашого міста. З молотка пішло 24 авторських роботи.

– Вони були розділені на чотири категорії: ляльки-мотанки, вироби з дерева, брошки і останній благодійний лот – ангел-хоронитель зроблений із соломи. Всього зібрано 14 тисяч 255 гривень, розповіла організатор аукціону Ольга Смик.

Найдорожчою покупкою вечора став солом’яний оберіг. Його придбала дружина міського голови Тернополя, під патронатом якої і відбувався аукціон. Олена Надал виклала за роботу 2140 гривень. Ці гроші віддадуть наймолодшому пацієнтові гематологічного відділення міської дитячої лікарні Сергію Василику.

Я хотіла внести свою лепту в долю цієї дитини. І ще я подарую йому цього ангелика, сказала Олена Надал.

До речі, на аукціоні також була представлена листівка власноруч створена першою леді міста. Лот був придбаний за 425 гривень.

А ось другу найдорожчу покупку зробила невістка колишнього губернатора Тернопільщини Михайла Цимбалюка Анна Цимбалюк. Жінка придбала ляльку-мотанку за 1300 гривень.

– Я купила сьогодні одну ляльку. Для сьогоднішнього вечора її зробила моя мама, тому я дуже хотіла її придбати. Але була дуже велика активність за нашу ляльку і так вийшло, що я її все одно купила, пояснила Анна Цимбалюк.

У топ-трійку найдорожчих виробів також потрапила підставка для паперу, виготовлена з дерева, яку за 700 гривень придбала тернополянка Галина Гладка.

Нагадаємо, що за виручені з аукціону кошти планують купити біохімічний аналізатор крові для гематологічного відділення міської дитячої лікарні. Але вторгованих грошей однозначно  замало. Тому що вартість апарату складає близько 200 тисяч гривень.

Фото Тернопільської липи

Дмитро Мельникович: Журналіст.