X

До виборів тернополянам підкинуть дешевих продуктів

Традиційні сільськогосподарські ярмарки відбудуться у Тернополі вже цієї суботи – 3 жовтня. Організовують їх для того, щоб городяни мали можливість закупити городину, олію, борошно, цукор та інші товари першої необхідності за цінами дешевшими, ніж у магазинах.

– Щоб не виникало спекуляцій, щоб не було можливості говорити про те, що не буде якихось видів продукції, ми організовуємо осінні ярмарки, – зазначив Олег Напора, начальник департаменту агропромислового розвитку. – Думаю, до зими проведемо три ярмарки, почнемо із жовтня, коли вже є основний набір продукції. В жовтні організуємо їх два рази, щоб забезпечити тернополян продуктами. Буде городина, цукор, борошно, олія, крупи тощо. Тим самим плануємо збити ціни на цукор, якщо люди закупляться цукром і не будуть мати потреби в ньому, то ціна його впаде у магазинах: немає попиту – немає високої ціни. Буде вже свіжий цукор на ярмарках, думаю він буде дешевший від того, який зараз пропонують на ринку. Якщо викинемо на ринок одномоментно 40-50 тонн цукру, то це зіб’є попит приблизно на два тижні, що приведе до зниження ціни на 4-5%. Моя порада для населення – вчасно купуйте городину. Якщо будемо чекати до весни, і купувати в супермаркеті по три бараболинки і морквинки, то потім можемо потерпати від зростання ціни, адже ніхто із населення не зможе тримати величезні запаси городини вдома, і продавати їх на ринку в березні чи квітні. На ярмарках можна буде купити те що потрібно за нормальними цінами.

Працюватимуть ярмарки на декількох майданчиках. На «Дружбі» на перехресті вулиць Миру – Дружби. На «Східному»: перед центральним стадіоном, на вулиці Лесі Українки біля будинку №39 та на вулиці Протасевича перед рестораном «Галич». На «Сонячному»: на вулиці Леся Курбаса – площадка ринку «Галицький».

Ольга Трач

Фото автора

Дмитро Мельникович: Журналіст.