X

Тернопільським пенсіонерам зробили “новорічний сюрприз”

На 55 гривень збільшили прожитковий мінімум для непрацездатних. Це мало стати «новорічним сюрпризом» для пенсіонерів Тернопільщини.

У 2013 році 306 тисяч пенсіонерів краю отримували виплати. Оскільки область дотаційна, то пенсії повністю залежать від державного фінансування. І цим жителі області повинні бути задоволені, вважають державні службовці. Оскільки враховуючи політичну ситуацію, область могла залишитися і без зарплат, і без пенсій.

«Виплата пенсій за 2013 рік складає 4 млн. 658 тис. грн. Це на 330 млн. більше ніж у 2012році. Нами в області проведено усі перерахунки. Останній перерахунок згідно Закону “Про державний бюджет” у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму. Потреба в коштах склала 7,4 млн. грн. Виплата за грудень завершена вчасно.

Нашими платниками акумульовано до фонду понад 2 млрд. грн. Працювали на відсоток забезпечення власними коштами. Область дотаційна, ми забезпечуємо себе на 44%. Потреба в коштах на цей місяць складає понад 402 мільйони гривень», – повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Лариса Хома.

Дмитро Мельникович: Журналіст.