X

Для міліціонерів на велосипедах пошили літню форму

Завдяки патрулям на велосипедах у Збаражі одразу поменшало випадків хуліганств. Нагадаємо, нововведення у райвідділі міліції запровадили нещодавно.

Вперше патрулі на велосипедах вийшли в місто на відкриття туристичного сезону 1 травня. Це дещо шокувало городян, але згодом вони звикли до такого ноу-хау. Нині на базі Збаразького райвідділу міліції два велосипеди. Планують придбати ще два, розповідає начальник Збаразького райвідділу міліції Віктор Гулич.

– Цей транспорт ми придбали за кошти, які виділила райадміністрація на програму забезпечення охорони громадського порядку, – каже він.

Власне, посадити патрулів на велосипеди — ідея Віктора Гулича. Адже Збараж — туристичне місто. Сюди приїздять багато людей, тут відбувається багато масових заходів. Тож міліціонерам слід постійно бути готовими до правопорушень. А двоколісний транспортний засіб має ряд переваг. З його допомогою можна без перешкод патрулювати паркові алеї, центр міста, спортивні майданчики та інші місця, недоступні для патрульних машин . Це дасть змогу міліціонерам краще забезпечити правопорядок на вулицях.

А підштовхнув пана Гулича втілити в життя цю ініціативу один із працівників.

– Один із патрульних любить їздити на велосипеді, – розповідає пан Гулич. – Я вирішив: а чом би й ні? Спочатку підлеглі сприйняли таку ідею зі сміхом. Тепер всім сподобалося. Адже на велосипеді зручно, до того ж можна фізично розвиватися. До речі, я також маю вдома велосипед і з задоволенням на ньому катаюся.

Пан Гулич сподівається, що такий досвід від нього перейме і Тернопіль, і райцентри.

– Знаю, що подібне є і в інших містах України, – каже керівник райуправління міліції. – Думаю, що і тернопільським патрулям буде зручно так працювати. Приміром, у гідропарку. На велосипеді міліціонери зможуть оперативно добратися на місце злочину.

Для патрулів, які працюватимуть на велосипедах, вже навіть пошили літню форму. Її дещо вдосконалили, зробивши штани завуженими. У таких буде зручніше їздити.

Велопатруль курсуватиме міським парком та центральною частиною міста, а також під час проведення різноманітних масових заходів. Зберігають велосипеди у гаражі разом з машинами.

Євгенія Цебрій, “20 хвилин”

Дмитро Мельникович: Журналіст.