X

ДАІшникам видали приємний додаток до смугастих паличок

Відтепер працівникам ДАІ не доведеться тягати водіїв, поведінка яких викликає сумніви щодо їх тверезості, до найближчої лікарні, аби там пройти необхідну експертизу.
Адже інспектори отримали новітні іноземні засоби, які за 5 секунд дають можливість визначити ступінь сп’яніння водія. Ці прилади «дайці» уже почали застосовувати.
За даними відділу громадських зв’язків обласного управління міліції, німецький газоаналізатор «Алкотест», виготовлений фірмою «Драгер», одразу після використання видає точний результат вимірювання в проміле. За необхідності він може друкувати квитанцію, у якій вказана дата, час і ступінь сп’яніння людини.
У відділі громадських зв’язків обласного управління міліції запевнили, що апарат має сертифікат державного комітету управління з питань технічного регулювання та споживчої політики, а також свідоцтво Міністерства охорони здоров’я України про державну реєстрацію. Цей засіб, за даними міліції, успішно застосовують поліцейські у європейських країнах з 2007 року.

Редакція ZZ радить водім все ж наполягати на медичному огляді у відповідних фахівців. Досвід з “візірами” та іншою фотовідеотехнікою, доводить: фантазія у працівників ДАІ безмежна, якщо дати їм в руки технічний прилад.

Дмитро Мельникович: Журналіст.