X

Чому в Україні звільняють з посад високопосадовців з “Батьківщини”?

Неадекватною вважає екс-голова Луганської ОДА, голова Луганської обласної організації ВО «Батьківщина» Ірина Верігіна останню хвилю звільнень керівників РДА та ОДА тільки за те, що вони вирішили балотуватися до Верховної Ради.

 У такий спосіб, на її думку, чинний президент зводить рахунки із представниками «Батьківщини».

«У нас в Луганській області звільняють тих, хто брав активну участь в подіях Майдану, а також проявив себе під час війни. Керівник РДА, який забезпечив харчування українських солдатів у районі, прилеглому до Росії, де йшов постійний обстріл «Градами», звільнений. Який власним коштом оплачував перевезення загиблих через територію Росії, домовлявся, щоб тіла наших хлопців повернули, – його звільнили. Аналогічну ситуацію ми бачимо по всій Україні. Нещодавно звільнили голову Чортківської РДА Віктора Шепету. Він що, був корупціонер? Чому його звільнили? А звільняють тільки тому, що ці люди балотуються на можаритарних округах від «Батьківщини». Кажуть, що «Батьківщина» — в опозиції до президента. Ні, просто у нас є своя позиція. І якщо ми живемо в демократичній державі, то повинні цю позицію оприлюднювати і відстоювати. Ми не можемо сьогодні не піднімати питання НАТО, мовчати про незаконне голосування за амністію для сепаратистів, прийняте парламентом 16 вересня і про зрадницькі «мінські» домовленості та проблеми розправи з політичними опонентами. Бо ми всі стояли на Майдані, і нині ніхто не має права звільняти людей з роботи тільки за те, що вони говорять правду і йдуть кандидатами-мажоритарниками чи по списку від ВО «Батьківщина», – переконана Ірина Верігіна.

Вона додає, що такі звільнення є незаконними, адже чинне законодавство забороняє звільняти з посад людей, які подали документи як кандидати в народні депутати.

«Але в нас вже відходять від демократії. Закон про особливий статус Донбасу голосують в парламенті при виключеному екрані. Щодо «мінських домовленостей» деталей немає. Це немислимо! А кому ми хочемо віддати свою територію на 3 роки? На Донбасі за українську мову можуть розстріляти, там престижно топтати український прапор. Яких дітей там виховають? Навіщо нам плацдарм, з якого Росія буде завойовувати решту території України? Як можна амністувати людей, які в центрі Луганська розстріляли хлопців тільки за те, що в них була проукраїнська позиція, а військовому відрізали руку, бо на ній був тризуб? Перед тим, як приймати такі закони, спочатку треба поїхати в зону АТО, а потім я б подивилася, чи в когось піднялася б рука проголосувати за ці зрадницькі закони», – каже Ірина Верігіна.

На її переконання, щоб подібної ганьби в парламенті не повторилося, до Верховної Ради мають прийти депутати-патріоти.

«Під час революції Гідності я неодноразово була в Києві в тернопільському наметі. І я бачила там цих людей, які зараз представляють «Батьківщину»  на мажоритарних округах. Це справжні патріоти, ми з ними пройшли складний шлях. І я впевнена в кожному з них. Ігор Романків,  Руслана Кушнір, Петро Репела, Володимир Пеляк, Віктор Шепета – це люди, які пройшли Майдан і не зрадять його ідеалів», – впевнена Ірина Верігіна.

Дмитро Мельникович: Журналіст.