X

Чому Деревляний знову зрадив Юлію Тимошенко?

Лідер “Батьківщини”, мабуть, єдиний системний політик, який бореться із запровадженням урядом Гройсмана грабіжницьких тарифів на газ та інші комунальні послуги. Тимошенко про це говорить не тільки на телеефірах, а й пробує скасувати рішення уряду у судовому порядку.

У зв’язку з цим в центральному офісі “Батьківщини” розробили директиву, в якій зобов’язали партійні представництва у місцевих радах домагатися прийняття рішень про накладення мораторію на підвищення тарифів або в крайньому разі гнівних реляцій на адресу уряду.

На Тернопільщині, де “Батьківщина” має непогані позиції, виконання директиви Тимошенко саботується. Частково виконала вказівку “верхів” лише міська фракція. У дуже делікатній формі, не накладаючи жодних мораторіїв, Тернопільська міська рада звернулася до уряду з тарифного питання.

Натомість в обласній раді, де на посаді першого віце-спікера заправляє справами тимошенківець Деревляний, “тарифна” прокламація з невідомих причин затихла.

Ми розповідали, що на сесії 20 липня тимошенківці “забалакали” розгляд ініціативи своєї лідерки, обмежившись створенням редакційної групи, яка мала підготувати текст заяви.

Однак по збігу 2 місяців (!) на сесії 22 вересне це питання так і не з’явилося на суд громадськості. Відтак, Тернопільська обласна рада проігнорувала важливу ініціативу Юлії Тимошенко. До слова, це не перший випадок, коли Деревляний діє всупереч партійній лінії.

Злі язики пояснюють пасивність екс-нардепа у відстоюванні партійної лінії тим, що досвідчений політик зрозумів марність перспектив у партійних справах. Через це, очевидно, повністю перейшов під крило та опіку місцевих порошенківців та отримав свій “кавалок” депутатського пирога.

Читайте на цю тему:

Як тернопільські депутати зрадили виборців та своїх вождів

Кому вигідні приховані тарифи на комуналку?

Дмитро Мельникович: Журналіст.