X

Через Тернопіль пустять три додаткові потяги

Новина про збільшення кількості поїздів, які курсуватимуть через Тернопіль, безумовно, порадувала мешканців міста. Тернополяни задоволені, що залізничники нарешті врахували їхні прохання.

– Нарешті спрацював здоровий глузд, відновили досить популярні раніше напрямки, – говорить пані Наталія. – Раніше з Харкова постійно ходив поїзд на Івано-Франківськ, але потім його відмінили. Замість того всі маршрути зробили з пересадками в столиці, або ще карще – в об”їзд Тернополя, зі Львова по іншій залізничній колії. Особисто мені й багатьом іншим пасажирам було незоучно добиратися до таких міст як Суми чи Харків.Їхати з дитиною з купою пересадок в інших пунктах вкрай незручно – треба чекати кілька годин, до того ж, сукупна вартість проїзду виходить врази дорожчою.

Як зазначає прес-служба залізниці на своєму офіційному сайті, додатковий поїзд №225/226 за маршрутом Харків-Ужород призначили для задоволення попиту пасажирв на перевезення залізничним транспортом у західному напрямку. Він почне курсувати вже з 29 листопада через день. На ділянці Київ-Ужгород поїзд зупинятиметься на станціях Козятин, Вінниця, Жмеринка, Хмельницький, Тернопіль, Золочів, Львів, Стрий, Сколе, Славське, Воловець, Свалява, Карпати, Мукачево, Батьово, – уточнили у прес-службі.

Окрім цього поїзду, через наше місто віднедавна проїжджають ще два – №110 Львів-Херсон та №260 Львів-Миколаїв.

За словами начальника пасажирського сектору Тернопільської дирекції Львівської залізниці Наталії Сапрун, впровадження цих потягів конче необхідні для тернополян.

-Поїзд сполученням Харків-Ужгород вкрай необхідний для тернополян, – каже вона. – Ми його чекаємо з нетерпінням. У нас дуже багато студентів вчаться в харківсбких вишах. Тому цей напрямок для нас є пріоритетним. Часто тернополянам незручно добиратися на навчання, доводиться робити пересадки, не завжди є вільні місця. Тепер буде набагато зручніше. Упевнена, попит буде.

Як зауважила спеціаліст, додаткові поїздки наразі запроваджують в рамках дослідної експлуатації. Вони курсуватимуть до кінця березня. Вивчивши рентабельність даних напрямків, керівництво залізниці вирішуватиме подальшу долю цих маршрутів.

Окрім цього, на період новорічних свят призначать ще й інші додаткові поїздки.

– На початку грудня ми вже точно знатимемо, – зауважує Наталія Сапрун. – Скоріш за все, будуть додаткові поїзди в напрямку Ужгорода та Івано-Франківська. Придбати квитьки на всі напрямки можна, згідно з правилами, за місяць до дня запланової поїздки.

Джерело: “20 хвилин

Дмитро Мельникович: Журналіст.