X

Бруківка на Театральному майдані почала розсипатися

Бруківка на оновленому Театральному майдані вистачило лише на півроку. Цього року сніг там зійшов разом із покриттям, повідомляє телеканал ІНТБ.

Пошкоджений місцями верхній шар майдану можна було побачити вже на початку березня. Тернополяни жартували, що це місцеві голуби подзьобали плитку.

– Різке коливання температури спричинило подекуди руйнування верхнього шару фігурних елементів. Але це не масове явище – це лише в декількох місцях – розповів головний інженер відділу технагляду міськради Ярослав Копча.

Пошкоджену плитку, повідомив Ярослав Копча, замінять. Почекають лише, щоб зійшов сніг і розтанув лід. Ремонтуватиме майдан та ж фірма, яка й укладала плитку влітку 2010-го.

– Роботи буде проводити організація, яка, згідно договірних умов, взяла на себе гарантійні обов’язки. Сподіваюся, що вже у березні-квітніь пошкоджені елементи фігурного мощення буде замінено на нові, – сказав Ярослав Копча.

Чому зіпсувалася плитка, на яку давали гарантію 10 років – наразі невідомо. Проте фірма-підрядник обіцяє власними силами та за власний кошт усувати всі пошкодження, які виникатимуть упродовж 10 років.

Зазначимо, що подібне спостерігається не лише на Театральному майдані. Як ми повідомляли, осипається бруківка і біля приміщення міської ради, хоча її встелили трохи більше двох років тому.

Дмитро Мельникович: Журналіст.