X

Блаженніший Святослав у Зарваниці відповів на запитання молоді. Фото

Минув перший день Всеукраїнської та Молодіжної Прощі у Зарваниці. Тисячі паломників зі всієї України прийшли у Марійський Духовний Центр, щоб молитися до Матері Божої.

Близько четвертої години колона прочан з Тернополя дійшла до Зарваниці. Їх вітали дзвонами. Майже одночасно з прочанами до церкви прибув Блаженніший Святослав. Тисячі вірян зустрічали його оплесками.

Патріарх презентував свою першу аудіо-книгу «100 відповідей на запитання молоді».

«Зазвичай, я слухаю вас і менше говорю. І от ми вирішили відповісти на ваші запитання. Ви мали можливість звернутися до мене через наші сторінки у соціальних мережах. І ми обрали 100 найцікавіших запитань. Мене посадили перед камерою і сказали відповідати на запитання. Я чотири години відповідав. Цей диск має тривалість 3,5 години. І я буду щасливий, якщо хтось із вас матиме сили кілька разів його переслухати. Більшість запитань стосуються побудови сім’ї, стосунків», – сказав у своєму зверненні до молоді Патріарх Святослав.

Патріарх не оминув увагою проблеми гендерної політики, ролі чоловіків і жінок у суспільстві. Промову підсумував анекдотом: « – Привіт, Джон! Чув, у тебе дитина народилася… хто, хлопчик чи дівчинка?  – Та, підросте та й вибере». «Так бути не повинно!» – зауважив Блаженніший Святослав.

Патріарх також закликав молодь зміцнювати свою віру.

Дмитро Мельникович: Журналіст.