X

Батько загиблого на війні Героя України запрошує тернополян на толоку

Толока у Старому парку відбудеться 26 березня. Прибирання організовують керівник Тернопільської обласної громадської організації учасників АТО Володимир Малишевський та Петро Гурняк – батько загиблого Героя України Віктора Гурняка. Приєднуватися до роботи запрошують усіх небайдужих тернополян.

– Організовуємо толоку, щоб прибрати територію парку та визначити місце, де буде меморіал учасникам АТО, які загинули під час війни на сході держави, – розповів Володимир Малишевський. – Знаємо, що є ідея реконструкції Пагорба Слави і всього комплексу, який там є зараз, але поки що все стоїть на місці, тому вирішили визначити хоча б місце для майбутнього меморіалу.

Петро Гурняк також додав, що вже маємо більше 70 загиблих учасників АТО, тож потреба у такому меморіалі є, щоб зберегти пам’ять про воїнів, які віддали своє життя за Україну.

Толока у Старому парку розпочнеться о 10.00. Організатори просять брати із собою граблі, лопати, мішки для сміття, рукавиці. Взяти участь у прибиранні запрошують бійців, ветеранів АТО, афганців, шкільні заклади, гімназії, профтехучилища, коледжі, академії, університети, депутатів, працівників органів місцевої влади та області, бізнес, військові комісаріати, усіх небайдужих.

Ольга Трач

Фото автора

Дмитро Мельникович: Журналіст.