X

Андре Тан у Тернополі показав одяг, який приносить удачу. ФОТО

Показ колекції осінньо-зимового одягу відомого українського дизайнера Андре Тана відбувся у Тернополі. Цього разу молодий кутюр’є привіз до нашого міста одяг із лінії «a.TaN by Andre Tan». Цікаво, що цю авторську лінію модельєр випускає під гаслом  «Одяг, який приносить удачу».

– Я вже втретє у Тернополі, – зазначив Андре Тан. – Двічі брав участь у Тернопільських Днях моди. Скажу, що у тернополян чудові, теплі серця, а жінки, які тут живуть – прекрасні. Це ж стосується і дівчат-моделей, які демонструватимуть сьогоднішню колекцію. Щоразу, як приїжджаю до вас, у мене таке відчуття, ніби повертаюсь додому. Можливо, це пов’язано з тим, що моя бабуся із Західної України, і в дитинстві я часто приїжджав до неї у гості. Щодо колекції, яку я покажу, то це демократична лінія одягу, у якій представлено різні жіночі розміри. Це одяг не на «вішалок», як часто говорять, а на реальних жінок, з їхніми плюсами і мінусами. Тому що не буває ідеальних жінок, а бувають неправильні дизайнери, які шиють неправильний одяг. Моє ж основне завдання полягає у тому, щоб зробити жіночі груди пишнішими, а живіт і стегна – меншими, зробити фігуру жінки стрункішою, використовуючи спеціальній крій «smart couture», який я запатентував і використовую уже протягом десяти років.

До уваги тернопільських модниць були представлені сукні з еко- та етно-мотивами з натуральних тканин, а також верхній одяг. До нової колекції дизайнера входять, як ніжні, жіночні сукні для вечірок та урочистих подій, так і офісні, і повсякденні моделі. Як завжди, для своїх виробів Андре Тан взяв натуральні, дорогі, вишукані, модні тканини: шовк, джерсі, жаккард. Для пошиття суконь та блуз Андре Тан використовує й таку популярну нині тканину, як неопрен. Саме із плаття з цієї тканини й розпочався показ колекції. Спереду дизайнер прикрасив його принтом із зображенням Тараса Шевченка та рядками із «Мені тринадцятий минало…». А доповнював образ червоний клатч у вигляді «Кобзаря». Особливістю показу стало те, що Андре Тан сам коментував його. Чимало його коментарів були жартівливими.

– Якщо ви прийдете на роботу у цій сукні, то неодмінно отримаєте підвищення, – розповідає про одну із моделей автор колекції. – Адже жоден бос не встоїть перед таким декольте. А якщо у вашій фірмі незабаром корпоратив, і ви хочете достойно виглядати, то сукня кольору графіту саме для такого випадку. А ця сукня належить до мого улюбленого крою – «поїла, і не видно» – він скриває невеликий животик, а якщо жінка має гарні форми, то їх можна підкреслити за допомогою шкіряного пояса. Наймодніша тканина цього сезону – жаккард, а наймодніший колір – м’ятний, тому у цьому платті, із завищеним подолом спереду, ви будете неперевершені на новорічній вечірці. У гардеробі будь-якої жінки є улюблені речі, і сукня кольору капучіно із джерсі та шкіри, належить саме до таких речей. Її сміло можна одягати і в офіс, і на прогулянку.

Андре Тан також розповів, що у сезоні осінь-зима 2014-2015 років модні білий, синій та лососевий кольори. Із фасонів популярні спідниця-максі, сонце-кльош, спідниця-гофре, жакети-напівпальто, баски, довгі плаття із декольте.

Для тернополян, які прийшли на показ влаштували також кілька сюрпризів. Так, серед присутніх були розіграні грошові сертифікати від бренду «a.TaN by Andre Tan». А після показу усі бажаючі могли поспілкуватися з відомим дизайнером, взяти автограф та сфотографуватися з ним.

Ольга Трач

Фото Kurt Lee

Дмитро Мельникович: Журналіст.