.

Урочиста зустріч Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава Шевчука та Архієпископа Барселони Луїса Кардинала Мартінеса Сістака відбулася сьогодні неподалік Зборова на Тернопільщині, біля козацької могили.

.

Високих гостей зустрічали керівники міста та області – голова ОДА Валентин Хоптян, голова облради Олексій Кайда та мер Тернополя Сергій Надал. Також гостей вітав правлячий архиєрей Тернопільсько-Зборівської єпархії владика Василій Семенюк. Біля козацької могили зібралися й духовенство та сотні вірних УГКЦ.

За традицією, гостей зустрічали хлібом-сіллю.

– Ми вітаємо на Тернопільщині Главу Української греко-католицької церкви Святослава Шевчука та архієпископа Барселони кардинала Луіса Мартінес Сістаку, – сказав владика Василій Семенюк. – Я даю вам цей хрест і прошу благословення для всіх нас.

Патріарх Святослав та Його еміненція Луїс Кардинал Мартінес Сістак прибули до Тернопільської області, щоб взяти участь у Всеукраїнській прощі до Зарваниці. Прощу також відвідають митрофорний протоієрей Йосиф Казанова-і-Мартурель, який є засновником української греко-католицької громади у Барселоні, ректор римо-католицької семінарії в Барселоні монсеньйор Йосиф Туруля Гаріга та настоятель церкви Святої Моніки в Барселоні о. д-р Гектор Рауль Ціммер.

Всеукраїнська проща до Марійського духовного центру у  Зарваниці триватиме 16-17 липня.