У Тернопільській області судили переселенку через конфлікт з жінкою у гуртожитку.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду, повідомляють Тернопільські події.

За даними суду, жінка діючи умисно та усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, умисно розпилила вміст газового балончику, який тримала у правій руці в обличчя знайомій.

Внаслідок протиправних дій потерпілій спричинено тілесні ушкодження у вигляді хімічного опіку першого ступеня кон’юнктиви (слизової оболонки) обох очей і шкіри обличчя, який за ступенем тяжкості належить до легких тілесних ушкоджень.

На суді підозрювана провину заперечила. Вона зазначила, що вона із дочкою є внутрішньо переміщеними особами, переїхали із окупованих територій.

Додала, що потерпіла із перших днів, коли їх заселили у гуртожиток, постійно конфліктувала із нею. Одного разу вона напала на її дитину, кричала нецензурною лайкою, вказала, що вона вкрала у неї мило та мочалку. Потерпіла познімала всі ручки із вікон, завжди закривала всі вікна і двері в блок. В той день вона знову кричала, що їй холодно та всім погрожувала.

Повідомила, що у її дочки часті серцеві напади. Того дня, коли сталась ця подія, у її дочки теж був серцевий напад, після якого вона заснула. І в цей час вона знову почула крик, вийшла зі своєї кімнати, щоб зробити їй зауваження.

Вона переконана, що потерпіла кинулась на неї, почала шарпати її, плювати. Вказала, що вб’є того, хто буде провітрювати гуртожиток. Тоді вона, щоб зупинити ці дії, знайшла у своїй кишені балончик, думала, що це дезодорант та розпилила його.

Потім зрозуміла, що це перцевий балончик, який вона носить у кишені халату, у якому ходить в душ, для власної безпеки.

Вказала, що не мала наміру використовувати перцевий балончик стосовно жінки.

Зрозуміла, що це перцевий спрей, оскільки обприскала і себе та відчула відповідний запах. Повідомила, що після розпилювання вмилася і все. Вважає себе потерпілою, оскільки хотіла захистити свою дитину. Зазначила, що балончик не токсичний. Пирснула лише раз, бо одразу зрозуміла по запаху, що це не дезодорант.

Жінку суд визнав винною та оштрафував на 850 грн. Також вона повинна сплатити потерпілій 5000 грн.