Відпускні ціни на яйця напередодні Великодніх свят зростуть у середньому на 25% – приблизно до 7-8 грн. за десяток прогнозують спеціалісти з аграрного ринку. Також зросте вартість молочних, м’ясних виробів та копченостей
Сезонне підвищення цін на яйце станеться саме перед Великоднем, а вже в середині травня, піде зниження на все літо.
Виробники яєць жаліються, що змушені продавати продукцію дешевше собівартості її виробництва яка становить 60 копійок за штуку. У той же час птахівники Тернопільщини пропонують оптовикам яйце по ціні 51-53 копійки. Сумнівно, що вони працювали собі у збиток.
Крім яєць і ковбаски на тернополян чекає подорожчання овочів і фруктів. Сезон цитрусових з теплих країн південної півкулі завершується, а це означає, що апельсини і мандарини по 12 гривень слід чекати знову не раніше серпня.
Вартість помідорів та огірків поки теж зашкалює – від 20 до 23 гривень за кілограм. Обіцяного здешевшання овочів після відкриття великих теплиць Фірташа в Синькові не відбулося. Українцька продукція навіть дорожча за зарубіжні аналоги.
Економного Великодня у 2013 році марно чекати.