На базі ДП “Тернопільстандартметрологія” відбулося чергове засідання Тернопільської обласної дегустаційної комісії.

У складі комісії працювали представники облдержадміністрації, Управління у справах захисту прав споживачів, Управління ветеринарної медицини у Тернопільській області, облСЕС, ДП “Тернопільстандартметрологія”.

15 виробників області представили на розгляд комісії хліб, хлібобулочні, кондитерські, кулінарні та ковбасні вироби, сири, воду питну, морозиво. Продукція супроводжувалася відповідними висновками санітарно-епідеміологічної експертизи, протоколами випробувань, зразками маркування та пакування.

Харчова продукція оцінювалась комісією на відповідність за органолептичними показниками, пакуванням, маркуванням. До уваги бралися результати попередніх випробувань цієї продукції у випробувальній лабораторії ДП «Тернопільстандартметрологія». Всього було продегустовано 34 зразки продукції.

Комісія була одностайною у високій оцінці смакових якостей хліба із суміші житнього і пшеничного борошна з кмином подового виробництва ФОП Мерва Л.С., сирів ПП «Чортківсир» та ВАТ «Борщівський сирзавод», ковбасних виробів ПП Джердж В.М., води питної з пунктів розливу необробленої негазованої «Джерело Зарваниці» ТОВ «Агроком», кулінарних виробів ТОВ «Новус-Україна».

Дегустаційна комісія особливо відмітила смакові властивості та оформлення двох видів десертів ТОВ «Галичина Ласунка» – морозива з комбінованим складом сировини «Гран-Прі» з підваркою ківі у вафельному цукровому ріжку та морозива з комбінованим складом сировини «Ласунка» шоколадного з карамельним соусом та арахісом у вафельному ріжку з глазур’ю.

Натомість, через суттєву невідповідність вимогам державного стандарту та Закону України «Про якість та безпечність продукції» були відхилені палички кукурудзяні та повітряні зерна кукурудзи одного з місцевих виробників.

Окремим виробникам були надані рекомендації, що стосувалися технологічних документів і споживчого маркування, повідомляє Погляд.