Цьогоріч великодній кошик вартуватиме в середньому поза двісті гривень, – підрахували “Провінційні вісті”.

Аби зібрати набір для освячення, насамперед потрібен кошик. На центральному ринку Тернополя залежно від розміру і матеріалу, з якого він сплетений, кошик вартує від двадцяти п’яти гривень до вісімдесяти.
Найперший атрибут його вмісту – паска – коштує від чотирьох гривень до тридцяти. А от за пасочки у вигляді печених баранчиків просять від п’яти до дванадцяти гривень, у середньому – вісім. Продавці кажуть – може бути і дешевше.
Ковбаси напередодні Великодня не подорожчали, запевняють продавці. Навпаки, щоб продати більше, – ціну опускають. Ковбаса коштує від 25 до 60 гривень, шинка – до 80.
Кілограм домашнього сиру вартував в середньому 22 гривні, а твердий продавали по 38-58 гривень, як і кілька місяців тому. Масло теж стабільне – 60 гривень.
За десяток домашніх яєць просять у середньому шість-сім гривень. Не забувають тернопільські господині класти у кошик і хрін. Залежно від розмірів, пучок обійдеться у чотири-п’ять гривень.
Прибравши як слід кошик всередині, накриваємо його рушником. На ринку – вибір великий, ажіотаж, кажуть продавці, на великодні рушнички у переддень Паски зменшився. Ціни – від 50 до 120 гривень.
Щоб підрахувати кінцеву ціну великоднього кошика, орієнтувались на середні ціни. Отож, за сам кошик – 40 гривень, за паску – 15, десяток яєць – 6, півкілограма ковбаси – 20 гривень, шинки – 35, стільки ж сиру – 11 гривень, 200 грамів масла – гривень 12 і ще пучок хрону – за 4, вишитий рушничок також за середньою ціною – 70 гривень. У результаті виходить 213 гривень.
У стільки обійдеться лише кошик для освячення. Щодо продуктів, які тернополяни купують до святкового столу на Великдень, то до цієї суми можна додавати ще гривень кількасот, або навіть кілька тисяч – кому як гаманець дозволить.