У Тернополі виявили підпільну гуральнюПідпільний цех із виробництва алкоголю виявили податківці у Тернополі. Масшаби виробництва були такі, що ліву продукцію наливали навіть у закладах громадського харчування. Діяв цей незаконний бізнес майже два роки.

Нелегальне виробництво бренді, коньяку, вина двоє громадян Молдови організували у гаражах неподалік центра Тернополя, розповідають у податковій міліції. Нічого спільного з цими напоями зроблене не мало, адже до спирту і води додавали суцільну хімію.

– Загальна кількість вилученої продукції: коньяку – 1135 літрів, понад 300 літрів спирту, понад 170 літрів вина і екстрактів різних – харчових та барвників – близько 30 літрів, – розповів заступник начальника управління податкової міліції ДПА в Тернопільській області Олег Дяків.

Завдяки есенціям та іншим хімічним складовим напої на смак були дуже схожі на справжні, відтак за майже два роки підпільне підприємство розрослося, тим більше, що для отримання того чи іншого виду фальсифікованого алкоголю хімії треба було на літр додавати кілька міліграмів. За фактом слідчі відділу податкової міліції порушили кримінальну справу.

– Враховуючи те, що після експертизи було встановлено, що міститься перевищена доза метилових спиртів, альдегідів, сивушних масел, що могло становити загрозу здоров’ю, це є тяжкий злочин і за скоєння такого злочину передбачено покарання до десяти років позбавлення волі, – каже Олег Дяків.

Це вже третє підпільне алкогольне виробництво, яке виявили з початку року податківці Тернопільщини і третя порушена такого роду кримінальна справа, повідомляє телеканал TV-4.