У тернопільському ресторані “Аляска”, що на вулиці В. Великого 7А, отруїлося 13 людей. Як розповіли у Держпродспоживслужбі, у закладі громадського харчування знайшли сальмонелу та кишкову паличку.
Фахівці розпочали епідрозслідування та позапланову перевірку ресторану. Спеціалісти виявили, що у закладі не було документації на сировину та продукцію, що використовувалась для приготування страв, а також відсутні договори на постачання сировини, пишуть Тернополяни.
Зі слів керівника ресторану, продукти він закупляє самостійно. Окрім цього, у 2-х працівників та власника закладу не було медичних книжок.
“За результатами лабораторних досліджень виявлено невідповідності за мікробіологічними показниками (наявність бактерії групи кишкової палички) у 15-ти із 23-х відібраних змивах з об’єктів навколишнього середовища та рук персоналу, а саме: посуду, а також з рук 3-х працівників закладу”, – повідомляють в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області.
На даний час джерело зараження, фактор та шляхи передачі збудника інфекції встановлюється, епідрозслідування триває. Обставини, що сприяли виникненню спалаху – грубі порушення вимог санітарного законодавства у закладі громадського харчування.
Фахівці Держспоживслужби прийняли рішення про припинення виробництва харчових продуктів ресторану “Аляска” до 16 жовтня. Від роботи відсторонили 3-х працівників закладу.
Власнику даного ресторану загрожує адміністративна відповідальність.