Кожного року Борщів на Тернопільщині стає столицею українського куховарства. Щороку на центральній площі райцентру місцеві хазяйки змагаються в приготуванні національної страви, яка в давнину дала назву цьому чудовому містечку..

За легендою, коли турки захопили це місто, вони захотіли покуштувати місцевої кухні. Одна з господинь зварила їм борщу. Проте загарбникам весь час щось не подобалось. Нарешті розлючена куховарка вгатила їх отамана черпаком по голові і втопила в борщі. Тому і місто так назвали – Борщів. Планується, що на фестивалі кожне село регіону представить на суд відвідувачів власний рецепт борщу. Загалом господині приготують біля 50 його видів. Борщ готуватимуть упродовж свята у величезних казанах на багатті. Окрім того, цих вихідних у Борщові в рамках фестивалю «В Борщівському краї цвітуть вишиванки» проведуть виставку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, де будуть представлені роботи вишивальниць району. Гості фестивалю матимуть можливість ознайомитися із зразками традицій вишивання, збереженими в усіх селах Борщівського району, та придбати вишиванки, які сподобаються.  На фестивалі цього року також відзначатимуть 555-річчя заснування міста Борщова.

Адріана Макаренко

На фото: Минулоріч борщем ласував Михайло Цимбалюк, на ці вихідні велику ложку вже ладує Хоптян і Кайда