Представники 42-ох населених пунктів Борщівського району представили власно приготований борщ під час фестивалю «Борщ’їв».

Також до цієї страви, якою пригощали усіх гостей фесту, господині подавали пампушки з часником, вареники, вуджену ковбасу та інші смаколики.

Зготували свій борщ і представники влади та артисти. Голова облдержадміністрації Михайло Цимбалюк різав сало, заступник міністра культури Ольга Бенч терла моркву, голова Борщівської РДА Іван Чепесюк сік капусту, а заступник голови обласної ради Олег Боберський нарізав цибулю. Потім результати їхньої праці разом з уже нарізаною картоплею та іншими інградієнтами, підготованими господинями, закинули у 200-літровий чан окропу. В аналогічному чані свій борщ варили артисти, які виступали на фестивалі. Все це робилося під проливним дощем.

А Цимбалюк на фестивалі виявив ще одну «прикрість».

– Я не знайшов вчорашнього борщу, – розповідав він, усміхаючись, журналістам. – Ми знаємо, що борщ смачний на другий день. І коли я пояснював, що шукаю вчорашній, то мені господині сказали, щоб я приходив завтра.

Керманич області запевнив, що й вдома не цурається зготувати борщ, правда зробити у нього це виходить не так вже й часто.

– Залюбки варю, бо це дозволяє відволікатися від щоденних буденних справ, – розповів Цимбалюк. –  Люблю готувати борщ, але виходить це робити десь раз на місяць. Не знаю, чи правда, але дружина і син кажуть, що виходить смачно.