На зустрічі Нового року у ресторанах і нічних клубах Тернополя тішитимуть шоколадними та алкогольними фонтанами, Дідом Морозом, стриптизом, фаєр-шоу та гуртом темношкірих виконавців.
Вільних місць для новорічного святкування у тернопільських закладах ще є достатньо. Ціни коливаються від 250 до 500 гривень з людини.
Пропозиції тернопільських закладів громадського харчування вивчала кореспондент “20 хвилин”.
Вибір страв у кафе та ресторанах – величезний. У деяких закладах його сформують за бажанням клієнтів, але в більшості є затверджений стандарт. У меню входять гарячі і холодні закуски, перші страви, фрукти, фуршетні столи.
– Я уже минулого року святкувала Новий рік у “Тернозаврі”, і тепер знову планую зустрічати у ресторані, адже так весело, – розповідає тернополянка Наталія Топорницька. – Для мене Новий рік – передусім не родинне свято, а свято друзів. Головне, щоб була гарна компанія.
У нашому місті, каже вона, є широкий вибір ресторанів, де можна гарно відзначити це свято.
Для новорічного святкування тернопільські ресторани переважно складають спеціальне меню. Цього року вони обіцяють потішити тернополян печеною індичкою, фаршированою свининою із чорносливом, екзотичними морепродуктами, оригінальними салатами, стравами з мангалу. У ресторані “Галич” зроблять шоколадний фонтан, а в ресторані “Наталі” – алкогольний. З цього фонтану витікатиме шампанське, мартіні і сік. Разом ці напої утворюватимуть алкогольний коктейль для гостей.
Проте є заклади, які дозволяють клієнтам самостійно вибрати асортимент страв. Такий підхід до клієнта вважають демократичним, адже відвідувачам не нав’язують меню, а дають можливість їсти у Новий рік лише те, що їм смакує.
Алкоголь переважно входить в ціну замовлення. Проте у всіх закладах він різний, тому потрібно заздалегідь узгодити кількість пляшок і асортимент напоїв, які будуть на вашому столі. У більшості ресторанів також дозволяють при повному замовленні брати із собою додатково алкоголь чи якісь продукти.
Щодо розважальної частини, то, окрім стандартної живої музики та Діда Мороза зі Снігуронькою, більшість закладів пропонують і оригінальніші варіанти. У концерт-холі Holiday гостей тішитимуть у новорічну ніч навіть жіночим та чоловічим стриптизом. Також там же і в ресторані “Едем” влаштують вогняні шоу, у “Галичі” та “Тропіку” виступатимуть гурти із темношкірими виконавцями. Також усюди буде багато конкурсів та сюрпризів. Наприклад, у ресторані “Гаїті” всім присутнім роздаватимуть по шматку пирога, у якому буде захована копійка.
– Тому, хто її знайде у новорічну ніч, буде щастити протягом усього року, – каже власник закладу Леся Олійник. – Крім того, ця людина отримає подарунок.
У всіх ресторанах та нічних клубах запевняють, що сумувати гостям не доведеться.
Проте деякі розважальні заклади міста на Новий рік не працюватимуть. У них можна буде лише замовити місця на корпоративну вечірку. Це зокрема ресторани “Орфей”, “Братислава”, “Хутір”, “777”, “Зорепад”. Також корпоративні святкування організують і всі інші кафе та ресторани. Такий бенкет обійдеться від 150 до 280 гривень за особу. Розважальна програма та меню у них дещо скорочені порівняно з новорічними. Але Дід Мороз зі Снігуронькою будуть. Та місця слід замовляти якомога швидше, адже передноворічні дні уже в більшості закладів зайняті. Найбільше “розбирають” – 27, 28, 29, 30 грудня. У більшості ресторанів на ці дні залишилося дуже мало місць.