Першим випробуванням для людей, які дотримувались посту, а відтак обмежували себе в жирній їжі стає святковий великодній стіл. Різка зміна раціону може принести неабияку шкоду. Тому до харчування у Великдень медики радять підходити дуже обережно, повідомляє телеканал TV-4.
– Якщо вже людина прийшла після служби, спожити можна одне яйце і до сто грамів м’яса. М’ясо не рекомендується споживати з грибами, не повинно бути багато міксів, особливо соусів, це шкідливо. Треба з буряком, хроном, капустою, – каже лікар-методист “Центру здоров’я” Ірина Гричук.
Час виходу з посту одним днем не обмежується. Аби призвичаїтись до повноцінної їжі, потрібно від тижня до трьох. Медики радять їсти невеликими порціями, але частіше.
– Перше правило – кількість їжі, яка споживається за святковим столом, не повинна бути надмірною. Людина повинна вставати з-за столу з відчуттям легкого голоду. Друге – їсти не швидко, їжу треба ретельно пережовувати, з добрими думками, спокійно, тому що основна ферментація відбувається в ротовій порожнині, якщо людина добре пережує їжу, то вона буде добре засвоюватися, – зауважує лікар.