І вартість бенкету, і насиченість шоу-програми на святкуванні “Випускного-2012” залежатимуть від апетитів замовників, кажуть у закладах Тернополя.

Знайти вільні зали у ресторанах Тернополя для святкування випускного ви навряд чи зможете. Усі популярні заклади вже “розібрали”, хоча до самого свята — ще більш ніж півроку. Про це пише “20 хвилин”.

Майбутні випускники замовили зали заздалегідь, повідомили у закладах міста. Втім, там ще не готові розповісти про “родзинки” меню і шоу-програму свята. Мовляв, усе залежить від того, що хочуть бачити замовники.

Замовити бенкет на особу – від 200 гривень

Ми зателефонували у 15 тернопільських барів та ресторанів, щоб дізнатися, на якому етапі підготовка до “Випускного-2012”.

Спеціально обрали заклади із великими залами. Кожен із них може вмістити різну кількість людей: від 100-120 — в “Орфеї” до 300 — у “Проліску”.

Точну суму, необхідну для влаштування святкового бенкету на особу, у ресторанах назвати іще не готові. Адже за півроку може суттєво зрости вартість продуктів. Також сума залежить від того, які саме страви замовлять клієнти, зазначають у ресторанах. Наприклад, у “Галицькому замку”, “777”, “Тропіку” та “Наталі” кажуть, що орієнтовна сума — від 200 грн за особу. На “Хуторі” цього року бенкет обійшовся у 270-280 грн на кожного. Скільки буде у 2012-му — ще не знають. У “Кают-компанії”, “Камелоті”, “Водограю” та “Проліску” відштовхуються від 250 грн. В “Едемі” — також, проте уточнюють — це лише вартість бенкетного столу на особу. Ще треба заплатити за оренду залу — 2,5 тис. грн і за музику — 300 євро.

У ресторані “Зимовий сад”, що у Збаражі, мінімальна сума замовлення на випускний — 150 грн. Водночас у деяких закладах кажуть, що мінімальної суми не встановлювали.

Адміністратори ресторанів стверджують, що місць у залах на “Випускний-2012” уже немає.

У деяких — усе зайнято на кілька років уперед. Так, зал у “Максимі” вже замовили і на 2013-й, у “Тропіку” — на 2012-2014 рр.

Перелік страв на святковому столі випускників обмежили суворими вимогами. Їх висувають працівники санепідемстанції. Так, важливо, аби на столах не було продуктів, які швидко псуються. Тож, наприклад, салати із майонезом чи страви з фаршу не подають. Також не можна приносити нічого із собою. Максимум — мінеральна вода, фрукти і цукерки.

“Якщо треба – запросимо навіть Кіркорова…”

Окрема мова — про шоу-програму. Якщо випускники бажають, аби їх розважали професійний тамада, фокусники, гумористи, вокалісти чи танцюристи — у тернопільських закладах усе це готові організувати. Як і феєрверки, бармен- та файєр-шоу. Звісно, за окрему плату.

У ресторані “Наталі” кажуть, що за шоу, яке триватиме годину, у їхньому закладі треба викласти від 1000 грн.

— Якщо замовники захочуть мінімальну шоу-програму на 40 хвилин, це коштуватиме 1700 грн, — розповідає адміністратор “Едему” Петро Гурський. — Якщо забажають почути сольну програму якогось виконавця у супроводі шоу-балету, це обійдеться у суму від шести тисяч.

Причому це може бути не лише місцевий виконавець чи колектив, а й зірка загальноукраїнського масштабу чи ще популярніша.

— Запросимо навіть Кіркорова, якщо замовник заплатить, — каже директор “Галицького замку” Ружена Волянська.

Загалом і вартість бенкету, і насиченість шоу-програми залежатимуть від апетитів замовників, пояснюють у закладах. Святкування “Випускного-2012” традиційно триватиме до світанку. У кожному ресторані впродовж ночі чергуватимуть правоохоронці, тож батькам не варто хвилюватися за безпеку своїх чад.

Ірина Чубата, “20 хвилин”