Засідання обласної дегустаційної комісії відбулося сьогодні у Підволочиську на базі одного з підприємств-виробників продуктів.

У заході взяли участь представники облдержадміністрації, управління у справах захисту прав споживачів, управління ветеринарної медицини у Тернопільській області, обласного управління санепідемстанції, ДП «Тернопільстандартметрологія».

Аби дегустаторам життя не здалося сухом’яткою, їм на пробу запропонували ще сир, ковбаси на безалкогольні напої.
Хлібобулочні, кондитерські, кулінарні, ковбасні, молочні вироби, напої безалкогольні та рибну продукцію представляли 10 виробників Тернопільщини.

Були навіть кукурудзяні палички, але їх власне забракували. Незважаючи на достатню кількість балів, отриману за органолептичними показниками, палички були відхилені за фізико-хімічними показниками та маркуванням. Виробнику запропонували посилити контроль за технологічним процесом та усунути недоліки в маркуванні продукції.
Загалом продукцію члени комісії оцінювали за органолептичними показниками, пакуванням та маркуванням. До уваги бралися результати попередніх випробувань цієї продукції у випробувальній лабораторії ДП «Тернопільстандартметрологія». Всього було продегустовано 24 зразки продукції.
Зокрема, було представлено до розгляду комісії 4 зразки хліба та хлібобулочних виробів. За п`ятибальною шкалою оцінювались їх зовнішній вигляд, пористість, проміс, пропеченість, смак та запах. Члени комісії особливо відзначили той факт, що представлені зразки вироблялися із натуральної сировини, без застосування харчових і технологічних добавок. Вся представлена продукція отримала схвалення обласної дегустаційної комісії та рекомендована до виробництва.
Високими оцінками відзначені також 2 види сиру твердого, 3 види пресервів, 3  види ковбасних виробів та 5 видів напоїв безалкогольних.