Яйця подорожчали на 34,4%, при цьому зафіксовано спад їх продаж на 43%. Цукор подорожчав у 1,9 рази, продажі впали на 20,2%, олія – на 16,1% при зменшенні продажів на 7,3%.

Це лише незначні штрихи того, що відбулося в області за 8 місяців. Загалом об’єми продажу сільськогосподарських продуктів на ринках Тернопільщини за цей час порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшилися на 10,4%. При цьому ціни зросли на 9,2%.

Продукти тваринництва, повідомили в обласному управлінні статистики, подорожчали на 4,3%, їхній продаж зменшився на 9,9%. Продаж продуктів рослинництва зменшився на 12% при зростанні цін на 21,4%.

Хлібні вироби за 8 місяців подорожчали на 3,5%, їх продажі зменшилися на 27,3%. Овочі подорожчали на 43,1%, їх продажі впали на 10,4%, зокрема свіжа капуста подорожчала у 1,9 рази, її продажі впали на 9,3%, часник – у 2 рази, об’єми продаж збільшилися на 6,6%, цибуля – у 2,5 рази (-10%), морква – у 1,8 рази (-25,8%), буряк – на 72% (-13,9%).

Фрукти та ягоди в області за січень-серпень подорожчали на 1,2%, їх продали на 1,7% більше порівняно з січнем-серпнем минулого року.

М’ясопродукти в січні-серпні  2010 року подешевшали на 1,2%, продажі впали на 10%. Молокопродукти зросли в ціні на 28,7%, їх продаж зменшився на 9,1%. Зокрема молоко подорожчало на 42,4% при зменшенні продаж на 18,4%, масло – на 35,2% (-6,9%), сир кисломолочний – на 17,2% (-13,3%), сметана – на 32,5% (-22,2%).

Отак будуємо нову країну – напівголодні, а ситі хіба обіцянками.