На Великдень гвардійці ласували традиційними Великодніми стравами, які для них освятили військові капелани.
Через обмежувальні заходи цього року освячення відбувалось досить скромно, лише у присутності командування частини та батальйону.
Для строковиків приготували традиційні паски, крашанки та м’ясні страви. Освятити їжу приїхав наставник гвардійців, капелан о. Андрій Сіданич.
«Цей Великдень є особливим, бо кожна людина перебувала в особливій увазі, – зазначив отець Андрій, – кожен переживає карантин і я, сподіваюсь, у невеликому страху. Страх шкодить людині але увага, внутрішній спокій і тиша надала можливість людині зробити переоцінку свого життя. Всі ми щороку чекаємо, що буде Великдень і ми підемо до сповіді, деякі люди звикли лише раз на рік ходити до церкви. Але зараз багато людей зрозуміло, що не варто чекати рік, потрібно молитись постійно і йти до Бога щоденно».
Додамо, у період карантину строковики посилили санітарно-гігієнічні заходи та обмежили соціальні контакти.
Софія Романська