стандарти зіпсовані продукти Тернопіль годують тернополянПонад 15% від загальної кількості перевірених цього року зразків харчової продукції було забраковано. Ця продукція не відповідала вимогам нормативних документів за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками.

Про це повідомили у ДП «Тернопільстандартметрологія».

Ковбаси, фарші та м’ясні вироби були забраковані за виглядом фаршу на розрізі, перевищеним вмістом вологи, використанням замінників м’яса (борошна, крохмалю тощо). Кулінарні та кондитерські вироби бракувалися через перевищений вміст вологи, занижений вміст жиру та цукру. Різні види борошна та круп  не відповідали вимогам стандартів через незадовільний  зовнішній вигляд, порушення щодо крупності  помелу, перевищений вміст смітної домішки, занижений вміст клейковини (стосовно  борошна). Риба та рибні продути – через перевищений  вміст вологи, молочні продукти не відповідали стандартам через перевищений вміст вологи, занижений вмісту жиру, а також були фальсифіковані жирами немолочного походження, плодоовочева продукція – занижений вміст жиру та сухих речовин, харчові концентрати – за мікробіологічними показниками.