На Тернопільщині вже виробили 146 тис. тонн цукру, – повідомив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Володимир Стахів. Збір врожаю солодких коренів на завершальному етапі.

Наразі працюють цукрові заводи у Чорткові і Хоросткові. Вони отримали на переробку 987,8 тис. тонн цукрових буряків. На полях аграрії завершують збирати врожай.

«Врожайність цього року добра. Цукрові заводи області вже виробили понад 146 тонн цукру з нового врожаю. Збір цукрового буряку в господарствах Тернопільщини практично на завершенні. На цукрових заводах триває виробничий сезон. Хоростківський і Чортківський заводи отримали на переробку 987,8 тис. тонн солодких коренів», – розповідає Володимир Стахів.

Нагадаємо, порівняно з минулими роками виробництво цукрових буряків на Тернопільщині дещо скоротилося. Втім, дефіциту цукру в регіоні немає. Проте, якими будуть ціни на солодкий продукт цієї зими, аграрії прогнозувати не беруться. За їхніми словами, вартість продукції зумовлює ринок.

Софія Романська