Справжня літня спека прийде в Україну в другій декаді червня, а в першій декаді очікується мінливий характер погоди по всій території України. Про це заявив директор Українського гідрометеорологічного центру МНС України Микола Кульбіда.

“У першій декаді червня погода в Україні буде мінливою. Будуть змінюватись атмосферні фронти, які будуть проходити один за одним. І, таким чином, високого температурного режиму в першій декаді ми не очікуємо. Буде переважно температура від 18 до 25 градусів тепла в денні години та нічна температура від 7 до 14 градусів тепла”, – наголосив він, повідомляє ТСН.

Крім того, за його словами, у першій декаді опадів буде небагато, але вони таки будуть час від часу. “Стосовно подальшого розвитку, то тут складно говорити, але однозначно, що після такого помірного температурного режиму першої декади червня, я вважаю, що слід очікувати вже більш високих температур саме в другій декаді червня”, – додав він. Водночас, наступного тижня, за словами Кульбіди, температура коливатиметься від 23 до 28 тепла, а також від 18 до 25 градусів. “Тобто змінний температурний режим, але він є нормальним для цього періоду”, – резюмував Кульбіда.