Мережа ресторанного господарства в Тернопільській області на початок 2012 р. налічувала 892 об’єкти на 51,6 тис. місць. У порівнянні з попереднім роком їх кількість знизилась на 24 об’єкти або на 2,6%, пише ІА ZiK.
Про це повідомили в головному управлінні статистики у Тернопільській області.
Розрахункова кількість місць на один об’єкт ресторанного господарства залишилась на рівні попереднього року і становила 58 місць.
У загальній кількості підприємств ресторанного господарства переважали їдальні (81,1%). Розрахункова кількість місць на один об’єкт найвища в ресторанах (118 місць).
Найбільше об’єктів ресторанного господарства було зосереджено в обласному центрі – 123 одиниці, або 13,8% від загальної кількості, а найменше в Підгаєцькому, Монастириському та Тернопільському районах (21–27 одиниць або 2,4–3,0%).
На 1 січня 2012 р. забезпеченість населення області закладами ресторанного господарства на 10 тис. осіб склала 8 одиниць та 477 місць.