Більше дізнатися про професії хлібопекарського виробництва мали можливість семикласники Лановецької школи-гімназії №2. Для них фахівці Лановецького райцентру зайнятості організували та провели професіографічну екскурсію в місцеву пекарню приватного підприємця.

З пекарським виробництвом учнів ознайомила технолог підприємства Ольга Крук. Вона заявила школярам, що нині у пошані професіонали, працівники високої кваліфікації і розповіла про особливості роботи пекаря, тістоміса, тістороба, формувальника тіста, кондитера, про інновації у випіканні хлібобулочних виробів.

Діти з цікавістю спостерігали за операціями на всіх етапах виготовлення хліба, спілкувалися з представниками пекарських професій. Семикласника Вадима Присяжнюка  вразила піч, де одночасно випікається 150 буханців. А чого варта піч карусельного типу зі скляними дверцятами! Можна до безкінечності дивитися, як підрум’янюється хрустка золотава скоринка.

Апогеєм екскурсії була дегустація хлібобулочних виробів.