Співробітники Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ за скоєння квартирних крадіжок затримали 35-річного жителя обласного центру.

Як з’ясували правоохоронці, у чоловіка вже були негаразди із законом – нещодавно він достроково звільнився із місць позбавлення волі, де відбував покарання за аналогічні злочини. Гуманність до себе у вигляді умовно-дострокового звільнення зловмисник не оцінив, знову взявся за старе.

Міліціонери довели причетність тернополянина до скоєння трьох крадіжок із помешкань. У всіх злочинах, вчинених ним, простежується одна спільна особливість – спосіб проникнення в квартиру – зловмисник завжди вибивав вхідні двері.

Блукаючи Тернополем, злодій підбирав квартири, вхідні двері яких легко можна було виламати. Як правило, на злочин вирушав в обідню пору. Перед тим все ретельно перевіряв, зокрема, декілька разів дзвонив у квартиру, щоб переконатися, що господарів немає вдома. Таким чином, йому вдалося обікрасти дві квартири на масиві «Сонячний» та одну в районі «Східного». З помешкань брав усе, що міг, – від грошей та золотих прикрас до комп’ютерної техніки. Викрадені речі зловмисник продавав, а виручені гроші витрачав на власні потреби.

Наразі любителя легкої наживи заарештовано. За всіма виявленими злочинами порушені кримінальні справи за частиною 3 статті 185 КК України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на термін від 3 до 6 років.