Прокуратура міста завершила розгляд кримінальної справи стосовно службових осіб комунального підприємства «Адміністративно-технічна інспекція» Тернопільської міської ради. Посадовців звинуватили у зловживанні службових обов’язків, що завдало шкоди місцевому бюджету.

Упродовж 2009-2010 років на рахунок одного із приватних підприємців було перераховано понад 90 тисяч гривень за ведення бухгалтерського обліку. У той же час в «Адмінтехінспекції» працював головний бухгалтер, який мав ці функції виконувати. За такі дії керівник комунального підприємства опинився на лаві підсудних.

– Директор цього підприємства направлений до суду як особа, яка скоїла даний злочин. І в даний час справа розглядається судом. По-моєму, вже навіть і розглянута, – повідомив сьогодні прокурор міста Сергій Банах.

Іншу кримінальну справу, за його словами, порушили проти заступника начальника управління житлово-комунального господарства міста. Чиновник під час проведення ремонту ліфтів у Тернополі підписав документи, які не відповідали дійсності.

– Фактично роботи були виконані не в тому об’ємі. Капітального ремонту цих ліфтів не було проведено, а був проведений лише поточний ремонт. А в документах відобразили цей ремонт як капітальний і завищили суму робіт десь на 150 тисяч гривень. Ця кримінальна справа вже направлена до суду, – зазначив Сергій Банах.

Дії посадовця комунальної галузі кваліфікували як службову недбалість. Сергій Банах також уточнив, що чиновники міськради, стосовно яких порушили кримінальні справи, працювали під час попередньої каденції міської ради.