Упродовж останніх десяти років у нашому місті проводять регіональний конкурс бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді. За результатами першого туру журі обрало 30 оригінальних ідей. З них лише 20 допустять до наступного етапу.

– На початку листопада буде стартувати другий етап конкурсу, який передбачає власне роботу експертної ради. Основою в оцінюванні бізнес-планів буде ідея. Крім того, враховуватимуть такі критерії як наявність чіткого фінансово-економічного обґрунтування в роботі, ефективність використання коштів, забезпечення створення нових робочих місць і соціальна значущість проекту, – розповів головний спеціаліст обласного управління у справах сім’ї та молоді Святослав  Абрам’юк.

Переможець конкурсу, запевняють організатори, зможе реалізувати власний підприємницький задум у життя.

– Фінал відбудеться орієнтовно 24-25 жовтня. Що стосується призового фонду, то в минулому році, це була одна тисяча гривень. В цьому році ми плануємо, що сума буде у кілька разів більша. Окрім грошової винагороди, є і організаційно-інформаційна підтримка. Напевно, деколи за гроші не зможеш купити ні знайомства, ні досвід  конкретного підприємця, який вже себе реалізував, – вважає Святослав Абрам’юк.

Члени експертної ради не приховують, що обрати переможця буде нелегко. Адже кожного року молодіжні ідеї вражають дедалі більше.

– Вибирати кращі проекти надзвичайно важко. Щоразу ідеї сміливі і цікаві. Цього року є багато проектів, які стосуються Євро-2012. Дуже цікавий проект, де піднімається питання, що чоловіче здоров’я – один із факторів збереження генофонду нації. Дуже багато хочеться ще відмітити, крім бізнес-проектів, соціальних проектів, – зауважила постійний експерт ради Валентина Лимар.

Додамо, що цьогорічний конкурс бізнес-планів та соціальних проектів проходить під гаслом «Бізнес починається з ідеї».