Як ми уже повідомляли, сьогодні під час перахунку голосів на одному з округів в Тернополі стався скандал.

На дільниці № 5, де за попередніми даними, найбільше голосів здобув представник “Свободи” Ігор Приходько – Партія Регіонів подала протест в вимагала перерахунку голосів. Від владної партії про цій дільниці балотувався  поважний чоловік – син керівника обласного автодорожного підприємства Гнатів. Коли в територіальній комісії почали перахунок і розпечатали пачку з бюлетенями, то виявили  складені разом 15 бланків з позначкою навпроти представника “Свободи” та іншими позначками, зробленими відмінним чорнилом. Звичайно, ці голоси визнали недійсними. Заковика в тому, що різниця між Приходьком та Гнатівим всього 35 голосів, і ще дві дільниці цього округу чекають на перерахунок. Представники комісії дільничної запевняють, що нічого подібного, ні під час перерахунку, ні пізніше, коли бюлетені відвозили в “Березіль” на бюлетенях не було. Більше того, як повідомляють, члени дільничної комісії на форумі, у Гнатіва та його представників у день голосування і пізніше не було жодних зауважень чи скарг до результатів підрахунку. Ні письмових, ні усних. Сумніви з’явилися пізніше, у старших товаришів, коли ті побачили, що їхні плани ламаються.

Виборча комісія на чолі з регіоналами прийняли сумнівно мотивоване рішення перерахувати голоси на кількох дільницях. Нібито там чинився тиск на виборців.  Фактично, тернопільські “підрахуї” пішли на поводу у свого партійного керівництва. З огляду на це можуть справдитися підозри про те, що частину бюлетенів могли сфальшувати уже в приміщенні “Березілю”. Ми уже публікували відео, де видно, що навколо кімнати, де зберігаються бюлетені чергували підсилені наряди міліції та особи в цивільному, а члени комісії проводили в ній, не зрозумілі закриті засідання.

Поки що рано стверджувати, що праві в ситуації лише свободівці, а комісія займається фальшуванням. Скандал ще жодному політику не завадив. Звинувачення в підтасовках дають Олегу Тягнибоку та Сергію Надалу додаткові козирі на весняних вибороах до парламенту. Наш народ любить ображених.

Поки що під приміщенням комісії стоять десятки автомобілів, всередині чергують міліціонери, прокурор відбирає свідченння про злощасні 15 бюлетенів, а кілька сотень свободівців, як в приміщенні, так і зовні не випускають членів ТВК, вимагаючи оголосити результати виборів сьогодні і вже.

Андрій Мальований для ЗЗ