Представники партії «За Україну!» відновили пошкоджений вандалами прапор України та вимагають порушити кримінальну справу щодо плюндрування державної символіки.

Про це пише в Фейсбуці депутат тернопільської облради, “енерджайзер”  місцевої політики Степан Барна. 11 липня активісти партії на чолі з тернополянином  відновили зображення українського прапора у головній бухті Севастополя на Інженерному мисі.

Як відомо, вандали залили фарбою зображення-графіті державного прапора України. Інцидент стався 3 липня 2011 року, у День флоту України.

За словами одного з ініціаторів створення зображення українського прапорав Севастополі Дмитра Білоцерківця , «цей акт вандалізму був сприйнятий у  Севастополі як чергова антиукраїнська провокація, спрямована на розпалювання міжнаціональної ворожнечі».

Як зазначив один із молодіжних лідерів партії «За Україну!» Степан Барна,  «цей злочин є ще одним свідченням бурхливої антиукраїнської діяльності, яку ведуть в регіоні деякі  антиукраїнські організації. Ми закликаємо правоохоронні органи провести розслідування цієї події, визначити виконавців і притягнути їх до відповідальності».

За його словами, прокуратура має порушити кримінальну справу за статтею 338 Кримінального кодексу України «наруга над державними символами».

Вітаємо пана Барну з таким успіхом і з радістю напишемо, як він відновить щось корисне і для своїх виборців на Тернопільщині.