.

Основним завданням прокурорської діяльності у сфері земельних відносин повинно стати реальне повернення земель до державної і комунальної власності, відшкодування завданих збитків. Таке завдання поставив перед підлеглими прокурор Тернопільської області Іван Мельничук.

.

За його словами, з початку цього року за прокурорського втручання було повернуто більше 140 гектарів землі. Натомість ще 110 гектарів і досі залишаються незаконно зайнятими.

– В той же час, у Гусятинському, Зборівському, Лановецькому, Монастирському районах не попереджено незаконного відчуження та не повернуто жодного гектара землі. І це у сільськогосподарських районах! Крім того, за недостатнього впливу прокурорів, без законних підстав, в області використовується понад 200 кар`єрів площею близько сімсот гектарів і 500 водних об`єктів площею більше двох тисяч гектарів. Відтак це призводить до ненадходження до бюджету значних сум коштів, – наголосив обласний прокурор.

Водночас вказав Іван Мельничук і на недостатню роботу прокурорів щодо стягнення заборгованості зі сплати земельного податку та плати за землю. На сьогоднішній день така заборгованість досягла понад 4 мільйонів гривень. Найнижчий рівень її погашення у місті Тернополі, Тернопільському, Гусятинському, Козівському, Бережанському і Підволочиському  районах.