.

Під час візиту до села Рукомиш Бучацького району екс-президент України розповів, що має на меті сприяти створенню у цьому населеному пункті духовно-патріотичного центру. 

.

Ющенко відвідав село у неділю, 26 червня, на храмовий празник – Преподобного Онуфрія. В Рукомиші знаходиться древня церква та скельний монастир, який Віктор Ющенко назвав Новим Афоном.

Крім того, третій президент України має намір подарувати селу скульптуру Палаючого повстанця, який виготовлено в Львівській Академії Мистецтв. Пам’ятник планують встановити біля криївки повстанця Юрія Михайлецького, який до 1967 року боровся з радянським режимом.

Ми вже розповідали, що крім духовних цілей поїздка Ющенка може мати й інші цілі. Цілком можливо, що Ющенку “приглянеться ” ця територія для балотування по мажоритарному округу до Верховної Ради в 2012 році. Після того, як у Бережанах та Бучачі з виборчим “прицілом” побував Валентин Наливайченко, оточення Ющенка пильніше придивилося до так званого Бучацького виборчого округу, де в 2010 році на президентських виборах показник Ющенка був вищий за результат Тимошенко. Не виключено, що екс-шефу СБУ й тут доведеться поступитися партійному патрону.