.

Сьогодні Україна в жалобі за жертвами війни 1941-1945 років.

.

Полеглих на фронтах і загиблих у підпіллі 70 років тому вшанують всеукраїнською хвилиною мовчання. На будинках органів влади, державних підприємствах і установах, закордонних дипломатичних відомствах України приспущені державні прапори із чорними стрічками. О 10-ій годині на хвилину мовчання зупинять роботу органи державної влади та місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації. На хвилину має зупинитися рух громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів.

Пропам’ятні заходи у Тернополі розпочнуться о 10-ій годині біля Пагорба Слави. Представники влади і громадськості покладуть квіти, за полеглими – відправлять панахиду. Аналогічні заходи згодом відбудуться і на Микулинецькому кладовищі.

Напередодні цієї дати Рада церков, що діє при обласній адміністрації, попросила політиків не влаштовувати цього дня жодних провокацій.

– Члени Ради церков звернулись до представників політикуму та громадськості із закликом по-християнськи вшанувати пам’ять полеглих, уникаючи розбрату і непорозумінь, – зауважив речник обласної адміністрації Юрій Заруцький.

Додамо також, що о 13-ій годині в музей політв’язнів відбудеться мітинг-реквієм з нагоди пам’яті жертв закатованих НКВС у червні – липні 1941 року.