.

Єдине інвестиційне вікно хочуть створити на Тернопільщині. Над цим вже працює координаційна рада з питань розвитку підприємництва при облдержадміністрації. Такі Єдині інвестиційні центри вже є у Вінницькій, Сумській областях та в Криму.

.

Створення Єдиного інвестиційного вікна значно спростить роботу інвесторам, запевняють представники координаційної ради.

Механізм Єдиного інвестиційного вікна вже продуманий – інвестор (вітчизняний, чи іноземний) звертається в координаційну раду з питань розвитку підприємництва при Тернопільській облдержадміністрації. Далі кординаційна рада реєструє заявку і передає її в регіональний центр із залучення інвестицій, де розробляють календарний план інвестиційного проекту.

– Координаційна рада чітко контролюватиме. Тобто, якщо за 10 днів ми повинні отримати дозвіл, скажімо, у земельників, або погодження в агрхбудконтролю, то терміни не можуть бути зірвані із необ’єктивних причин, якщо виконані всі умови. Планується, що цим усім буде займатися саме регіональний центр по залученню інвестицій та розвитку. Тоді бізнесмен не буде ходити по коридорах влади, – розповів начальник головного управління економіки Тернопільської облдержадміністрації, заступник голови координаційної ради Василь Гецько.

Єдине інвестиційне вікно, стверджує влада, дозволять бізнесу якнайшвидше вкласти інвестиції, а також не допустить корупції.