Тернопіль відвідали відомі українські видавці і письменники Дмитро та Віталій Капранови. Тут публіцисти репрезентували свій новий роман «Щоденник моєї секретарки». У ньому, запевняють автори, висвітлені реальні події.

.

– Роман шпигунський. Він присвячений нашому таємному життю. А наше таємне життя пройшло серед українського бомонду і бізнес-еліти у 2000-х роках. Це не були олігархи а-ля Ахметов, а були ті, хто думає, що вершить долю України. Оскільки самі розповісти це ми не можемо, то доручили це нашому ліричному герою, який ходив разом із нами, бачив, що там відбувається, намагався оцінити його в координатах нормальної людини, розповів автор книги Віталій Капранов. А надихнула митців на створення цього роману власна секретарка.

– Одного дня, виявилось, що наша секретарка в журналі передачі справ веде особистий щоденник. Можете собі уявити. Ми прочитали там геніальну фразу, цитую, дослівно: «Віталій Віталійович сьогодні пригостив мене яблучком. Я не взяла. Я вважаю, що ми іще не в тих стосунках, коли я можу взяти у нього яблуко». Роман називається «Щоденник моєї секретарки» на честь цієї з’ясованої події. Там цей щоденник теж є і з нього все починається, додав Віталій Капранов.

Відображені у виданні і події, які письменники побачили в українському парламенті.

– Приходимо в кабінет заступника голови Верховної Ради. У нього якраз був ювілей юридичної спілки і їм подарували величезний фрегат. А подарували його в’язні однієї із зон. Великий такий корабель, вітрила, щогли, а збоку порти для гармат. Вони відкидаються. Ми відкриваємо цей порт, а звідти виповзає натуральний чоловічий статевий орган з усіма анатомічними подробицями. У нас був шок. Тобто, зеки знають, хто такі адвокати і вони їм подарували «тридцятиболтовий» фрегат, поділився враженнями Дмитро Капранов.

Додамо, що придбати новий роман братів Капранових «Щоденник моєї секретарки» можна буде на цьогорічному книжковому форумі у Львові.